22 februari 2022
Geplaatst door TeamHeroBreda

‘Het lekkerste vers, zo vanuit boerenhand in je winkelmand’. Onder dat motto slaan zo’n vijftien boeren in en rond Breda de handen ineen om hun verse producten rechtstreeks aan Bredanaars aan te bieden. Het nieuwe initiatief ‘Boer&NLekker’ is van start gegaan!

Lokaal uw verse boodschappen doen? Al sinds jaar en dag kunt u bij de verschillende boerderijwinkels die Breda en omgeving rijk is terecht. Vanaf nu is het ook mogelijk om uw versproducten online te bestellen.  

De lockdowns hebben er voor gezorgd dat ook de boerenbedrijven hun producten online zijn aan gaan aanbieden. Een aantal boeren, aangesloten bij Agrifirm, hebben hun handen ineengeslagen en bieden hun producten aan via de app 'Local Heroes'. Online shoppen en de lokale boeren steunen op een laagdrempelige manier. 

Lokaal shoppen via een app

Via de app 'Local Heroes' kunt u uw versproducten online bestellen. Alle producten zijn 100% afkomstig van lokale ondernemers, vers en niet ingevroren. Doordat u shopt via de app bent u niet gebonden aan openingstijden van de ondernemer. U kunt ervoor kiezen om uw versproducten tegen een kleine vergoeding thuis te laten bezorgen of op te halen bij een pick up-point bij u in de buurt. 

Welke versproducten zijn er verkrijgbaar? 

Alle producten die u in de app kunt bestellen zijn vers en door de lokale boerenbedrijven geproduceerd. Denk aan bijvoorbeeld melk, champignons, (biologische) eieren, groenten, mosterd, vleesproducten, brood- en pannenkoekenmix, aardappen, fruit, kaas of zelfs thee! De producten zijn heel divers. 

Door uw versproducten lokaal in te kopen steunt u tevens de lokale boerenondernemer. Deze krijgt - doordat u lokaal koopt - een eerlijke prijs voor zijn of haar producten. 

Welke boerenbedrijven zijn aangesloten?

Op dit moment zijn de volgende bedrijven aangesloten:

- Zuivelboerderij de Driehoek, Oosterhout

- Boerderij van den Kieboom, Breda

- Ambachtshoeve, Raamsdonk

- A. Laurijssen Fruitteelt, Dongen

- De Santspuy, Etten-Leur

- Natuurlijk Henriette, Dongen

- Korenmolen de Lelie, Etten-Leur

- Tuinderij Luijkx, Breda

- Liesboshoeve, Breda

- Boerderij Kapteijns, Diessen

- Local Tea, Zundert

- Echt Brood, Breda

- Bredaas ZoetZuur&Zout, Breda

Producten laten bezorgen of ophalen bij een pick up-point?

U kunt uw versproducten tegen een kleine vergoeding thuis laten bezorgen - mits dit binnen het bezorggebied valt - of uw producten ophalen bij een pick up-point. Het pick up-point is gevestigd bij Boerderij van den Kieboom aan de Rietdijk 4 in Breda. Uw bezorg- of afhaaldag kunt u eenvoudig zelf bepalen in de app. 

Het leuke van het afhalen van uw producten bij het pick up-point is dat u tevens een kijkje kunt nemen op de boerderij. Boerderij van den Kieboom produceert namelijk zelf jam en honing en hebben blonde D’Aquitaine-runderen in de wei staan. Een echte aanrader voor jonge gezinnen met kinderen!