19 juli 2022
Geplaatst door TeamHeroBreda

Inmiddels weten we allemaal dat duurzaam een breed begrip is. De kreten ‘duurzaam bouwen’, ‘duurzame materialen’, ‘duurzame investeringen’ vliegen om de oren. Maar wat betekent het voor u? 

Duurzame contacten

Duurzaam betekent ook langdurige, kostbare en blijvende contacten. Contacten met uw familie, buren, vrienden. Een stevige basis in uw sociale omgeving. 

Uw familie, buur of vriend ontzorgen tijdens ziekte of drukte; zet die gezonde maaltijd op tafel, laat de hond uit of doe de strijk. Het hoeven geen grootse dingen te zijn om iemand te ontlasten en uw contact te onderhouden. 

Hoe fijn is het wanneer u bij uw buren aan kunt kloppen wanneer u met spoed weg moet en geen auto heeft? Uw buren delen hun auto met u. Of wanneer een kind uit de buurt gevallen is en een pleister nodig heeft? Of een lekke fietsband heeft? U kunt daarbij helpen! Een goede buur is beter dan een verre vriend. 

Delen van gereedschappen die u slechts eenmaal per jaar nodig heeft. Of wanneer u wilt gaan kamperen, maar twijfelt of het kamperen wel iets voor u is. Vraag eens na bij uw buren, familie of vrienden of zij nog een tent, opblaasbaar bed of slaapzak hebben die zij niet gebruiken. Ook het delen van deze materialen is een vorm van duurzaamheid. 

Duurzame materialen en de natuur

Tijdens het productieproces van een product wordt gekeken of het product een lange levensduur heeft en niet te belastend is voor de natuur. Kunnen materialen worden hergebruikt? En denk eens aan de aanplantplicht; voor elke gekapte boom moet er een nieuwe boom worden geplant.

Door het gebruik van materialen wordt de levensduur van een product verlengd waardoor deze ‘levensloopbestendig’ is; een product gaat jaren langer mee en gaat soms over op de volgende generatie. Ook het hergebruiken van producten (circulair) wordt steeds meer ingezet waardoor de natuur minder belast wordt. 

AM en een duurzame leefomgeving

AM streeft naar het creëren van een duurzame leefomgeving zowel in als om het huis om zo tegelijkertijd de klimaatveranderingen tegen te gaan. Zo ook bij het nieuwbouwproject Hero Breda. 

Een woning, buurt of wijk zodanig ordenen, inrichten en beheren dat de gebruikswaarde (functie), belevingswaarde (vorm) en de toekomstwaarde (tijd) worden verhoogd. Dat is waar het bij duurzame bouwen om draait. 

Energiezuinige woningen, een duurzaam vloerverwarmingssysteem wat comfortabel en gezond is met minder stofcirculatie en een aangename warmteafgifte. Huizen die hoogwaardig geïsoleerd zijn met driedubbele beglazing, hoogwaardige vloer-, wand-, en dakisolatie. Door het gebruik van de juiste materialen voor o.a. isolatie bespaart u stookkosten en maakt de woningen tochtvrij. 

Het gebruik van zonnepanelen zodat u zelf uw groene energie op kunt wekken waardoor u milieubewust bezig bent.  

Woningen die worden voorzien van een warmtepomp die gebruik maakt van restwarmte voor vloerverwarming waarmee u zelfs op een warme zomerdag kunt koelen.  

Maar duurzaamheid komt ook terug in uw waterkraan die zuinig is in het waterverbruik. Als u kiest voor eco-kranen of een regenton kunt u zelfs nog meer water besparen! En wist u dat u met een groene tuin de waterhuishouding van Nederland helpt?

Kortom, duurzaamheid komt in alle facetten van ontwikkeling terug. 

Duurzaamheid en Hero Breda

Breda heeft een ambitieuze en integrale visie op duurzaamheid opgesteld voor de stad. Er wordt de komende jaren vol ingezet op vergroening, zodat Breda in 2030, als eerste stad van Europa, oogt en functioneert als groen park. Met het plan voor Hero dragen wij maximaal bij aan het behalen van deze ambitie. Grote stappen worden gezet om een duurzame leefomgeving te realiseren. Op sociaal gebied door ontmoeten, spel en sport in de openbare ruimte te prioriteren en door woningen te ontwerpen waar het geluk en de gezondheid van bewoners centraal staan. Ook de buurten in de omgeving en de rest van de stad profiteren van een groen en duurzaam Hero. Zo zetten we samen weer een stap naar Breda als Stad in het Park.

Wilt u meer weten over hoe de duurzaamheid verder wordt ingezet in het nieuwbouwproject van Hero Breda? Neemt u dan gerust contact met ons op voor meer informatie.