30 juni 2022
Geplaatst door TeamHeroBreda

Veiligheid staat voorop bij AM, niet alleen voor haar betrokken partners, maar ook voor de omwonenden van het Hero-terrein. 

Tijdens de inloopavond zijn diverse vragen en opmerkingen besproken en toegelicht, zo ook het braakliggende terrein.

 

Asbesthoudend materiaal op het Hero-terrein

Eén van de opmerkingen tijdens de inloopavond ging over de bodemonderzoeken die in de afgelopen periode hebben plaatsgevonden. Daaruit is gebleken dat er asbesthoudend materiaal op het terrein gevonden is.

 

Vanaf december 2021 zijn de onderzoeken hiertoe gestart en is het hekwerk - dat het terrein van de Kwekerijstraat scheidt - op slot gezet zodat het een afgesloten privéterrein is. De plannen om de grond te saneren zijn in volle gang.

 

Verboden toegang voor onbevoegden

Het is voor onbevoegden niet toegestaan het bouwterrein te betreden, zoals sommige mensen dit recent wel deden.

 

Onlangs werd het signaal opgevangen dat mensen het terrein toch betreden om bijvoorbeeld de hond uit te laten of dat er door jonge kinderen op het terrein gespeeld wordt. Dit is onverantwoord. De veiligheid van de partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het nieuwbouwplan, maar ook de veiligheid en gezondheid van de omwonenden staan bij ons hoog in het vaandel. Toegang tot het terrein, zoals ieder bouwterrein in Nederland, is ten strengste verboden. 

 

Vragen?

Wanneer u vragen heeft, stel deze gerust per e-mail (info@nieuwbouwherobreda.nl). Wij proberen uw e-mail zo spoedig mogelijk te beantwoorden.