11 september 2023
Geplaatst door TeamHeroBreda

Breda biedt talloze mogelijkheden voor vermaak en educatie voor kinderen. Of je nu een inwoner van Breda bent of gewoon op bezoek komt, er is altijd iets leuks te doen voor kinderen van alle leeftijden. In deze blog nemen we je mee op een ontdekkingsreis door de top 9 leukste activiteiten voor kinderen in de regio Breda.

1. Speelbos Boeverijen

Het Speelbos Boeverijen is een waar paradijs voor avontuurlijke kinderen! Dit prachtige natuurlijke speelgebied ligt aan de rand van Breda en biedt volop mogelijkheden voor kinderen om te klimmen, klauteren, ravotten en hutten bouwen. Er zijn ook wandelpaden voor gezinnen die van een rustige wandeling willen genieten. Het speelbos is gratis toegankelijk en biedt een geweldige gelegenheid voor kinderen van alle leeftijden om de natuur te ontdekken. In het bos vind je delen van kasteel Bouvigne. Ben jij de ridder in dit avontuur? 

Adres: parkeren mogelijk bij Bouvignelaan 5, Breda. Vervolgens de straat oversteken en het bos in.

2. Chassé Theater

Het Chassé Theater in Breda biedt regelmatig speciale voorstellingen en evenementen voor kinderen. Van theaterproducties tot dansvoorstellingen en muziekoptredens, er is altijd wel iets te beleven. Bekijk de kalender van het theater om te zien welke kindvriendelijke optredens er binnenkort op het programma staan en geniet samen met je kinderen van een cultureel uitje.

Adres: Claudius Prinsenlaan 8, Breda

3. FunZone Breda

Op zoek naar een indoor speelparadijs waar kinderen zich kunnen uitleven? FunZone Breda is de perfecte plek! Dit speelcentrum biedt een overvloed aan klimmogelijkheden, glijbanen, trampolines en ballenbakken. Het is een ideale plek voor kinderen om te spelen en plezier te hebben, ongeacht het weer buiten.

Adres: Terheijdenseweg 500, Breda

4. Kasteel Bouvigne

Kinderen kunnen hun innerlijke prinsen en prinsessen laten stralen tijdens een bezoek aan Kasteel Bouvigne. Dit historische kasteel is omgeven door prachtige tuinen en waterpartijen. Hoewel het kasteel zelf meestal niet toegankelijk is voor het publiek (uitgezonderd de Open Monumentendagen), kunnen gezinnen tijdens weekdagen genieten van een wandeling door de tuinen en langs de slotgracht. Het is een sprookjesachtige plek voor een ontspannen middag.

Adres: Bouvignelaan 5, Breda

5. Kids Wonderland

Een bezoek aan Kids Wonderland staat garant voor een dag vol avontuur en vermaak voor kinderen. Dit overdekte pretpark biedt attracties zoals een draaimolen, glijbanen, springkussens en zelfs een treintje. Met een oppervlakte van 2.500 m2 is Kids Wonderland geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden en is een geweldige plek voor verjaardagsfeestjes en familie-uitjes!

Adres: Heideweg 5, Molenschot

6. Speelboerderij De Hooiberg

Speelboerderij De Hooiberg is een paradijs voor jonge ontdekkingsreizigers. Kinderen kunnen hier spelen in de hooischuur, klimmen op de speeltoestellen en dieren bewonderen op de kinderboerderij. Het is een educatieve en leuke ervaring voor het hele gezin, waar kinderen meer te weten kunnen komen over het boerenleven.

Adres: Bredasebaan 23, Bladel

7. Een heuse tour door het mooiste stadion van het Zuiden; NAC Breda stadiontour

Voor de kleine voetbalfans is een stadiontour bij NAC Breda een spannend avontuur. Tijdens de rondleiding kunnen kinderen een kijkje nemen achter de schermen van het Rat Verlegh Stadion, de thuisbasis van NAC Breda. Ze kunnen de kleedkamers zien, het veld betreden en meer te weten komen over de geschiedenis van de club. Het is een must-do voor jonge voetballiefhebbers!

Adres: Rat Verleghstadion, Stadionstraat 5, Breda

8. Zwemparadijs Sonsbeeck

Op warme dagen is het zwemparadijs Sonsbeeck de ideale plek om af te koelen en plezier te hebben. Dit zwemcomplex beschikt over binnen- en buitenzwembaden, glijbanen en speeltoestellen. Het is een geweldige locatie voor een dagje waterpret en biedt volop vermaak voor kinderen van alle leeftijden.

Adres: Pieter Christiaanstraat 2, 4811 PS Breda

9. Natuur- en recreatiegebied De Galderse Meren

Voor gezinnen die van de natuur houden, is een bezoek aan de Galderse Meren een aanrader. Dit recreatiegebied biedt zwemgelegenheden, wandelpaden en picknickplaatsen. Kinderen kunnen in het water spelen, vissen of gewoon genieten van de prachtige omgeving. Het is een geweldige plek om quality time door te brengen in de natuur. Van 1 april tot 30 september is het recreatieseizoen.

Adres: Oude Rijsbergsebaan, Breda

Breda heeft voor elk wat wils!

Of je nu op zoek bent naar avontuur, cultuur, sport of gewoon ontspanning in de natuur, de regio Breda heeft voor elk wat wils. Deze top 9 activiteiten voor kinderen in Breda bieden een overvloed aan mogelijkheden voor leuke en gedenkwaardige gezinsuitjes. Maak van je bezoek aan Breda een onvergetelijke ervaring voor jou en je kinderen. 

Veel plezier!