Er zijn mooie plannen gemaakt voor de nieuwe invulling van deze plek. En niet de minste. We hebben de ambitie om hier de gezondste woonbuurt van Breda te realiseren. Een fijne  groene buurt waarin gezond leven zo eenvoudig mogelijk wordt gemaakt. Door de buurt bijvoorbeeld autoluw te maken, sportplekken, veel groen en speelplekken te creëren wordt gezond leven alleen maar leuker. Wie weet richten de bewoners wel een kei-fitte hardloopgroep op. Of vinden zij in elkaar een leuk wandelmaatje. 

We willen er samen een levendige buurt van maken. Bewoners, bezoekers, ondernemers en ieder ander die iets met de buurt te maken heeft. En natuurlijk, zoiets ontstaat niet vanzelf, het is vooral aan de bewoners. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat er genoeg plekken zijn waar je je buren ontmoet, kinderen met elkaar kunnen spelen en je een leuke buurt-bbq kunt organiseren. Misschien zelfs wel met gegrilde groenten uit de gemeenschappelijke moestuin! 

In gezonde buurten is er veel aandacht voor natuur. Een groene omgeving zorgt namelijk niet alleen voor een betere luchtkwaliteit, maar stimuleert je ook om vaker naar buiten te gaan en een rondje te lopen. Maar wist je dat mensen die wonen in een groene omgeving ook mentaal gezonder zijn, minder stress hebben, minder somber zijn en meer sociaal contact hebben?