23 oktober 2023
Geplaatst door TeamHeroBreda

Halloween is een van die jaarlijkse festiviteiten die de hele wereld in de ban houdt. Vandaag de dag is het een wereldwijd gevierd evenement dat mensen van alle leeftijden aanspreekt. In Breda heeft Halloween zich ontwikkeld tot een spannend en vermakelijk feest dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. 

Halloween in Breda

Breda staat bekend om zijn rijke geschiedenis en bruisende cultuur. Het is een stad die het hele jaar door veel te bieden heeft, maar tijdens Halloween komt de stad echt tot leven met tal van evenementen en activiteiten voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Halloween in de straten

Een van de meest opvallende aspecten van Halloween in Breda is de manier waarop de straten van de stad worden omgetoverd tot een griezelig schouwspel. De historische binnenstad van Breda biedt een prachtig decor voor allerlei Halloween-decoraties, van spookachtige lantaarns tot enge grafstenen. Lokale winkels en restaurants dragen ook bij aan de feestvreugde door hun etalages te versieren en speciale Halloween-menu's aan te bieden.

Een hoogtepunt van Halloween in Breda is de jaarlijkse Halloween-optocht die door de straten trekt. Deze indrukwekkende parade bestaat uit prachtig gedetailleerde kostuums, drijvende praalwagens en enge dansacts. Het is een spektakel dat mensen van alle leeftijden trekt en bijdraagt aan de feestelijke sfeer in de stad.

Op vrijdag 27 oktober vinden Halloween Night Tuinzicht (Ahornstraat) en de Walking Dead Halloweentocht (Heuvelbrink) plaats. Op zaterdag 28 oktober worden er diverse tochten gehouden in de Steijnlaan, Merelstraat en het Willem Alexanderplein. Al deze tochten bevinden zich op max. 15 minuten fietsen van Hero van Breda! 

Trick-or-Treat

Hoewel trick-or-treat in Nederland niet zo wijdverbreid is als in sommige andere landen, is het in Breda wel een populaire activiteit voor kinderen. Kinderen verkleden zich in hun favoriete kostuums en gaan 's avonds langs de deuren om snoep op te halen. Veel buurtbewoners versieren hun huizen met Halloween-decoraties en zijn enthousiast om kleine spoken en heksen te verwelkomen.

Aankomende activiteiten

Hoewel oktober in het teken van Halloween staat, worden er nog meer activiteiten gehouden. Een overzicht van enkele activiteiten die worden gehouden:

  • zaterdag 28 oktober Bredase Veteranendag en herdenking van de Poolse bevrijders, 
  • zondag 29 oktober snuffelmarkt in Breepark, 
  • van donderdag 2 tot en met zondag 5 november kan je de grootste koopjes scoren bij Timco Voordeelmarkt in Breepark. Diverse meubelen, elektronica, kleding etc. tegen grote kortingen te verkrijgen;
  • zondag 5 november wordt de Breda Urban Walk gehouden. Een stadswandeling van 12 of 20 kilometer door de (onontdekte) straten van Breda;
  • zaterdag 11 november is het Elfde van de Elfde; op diverse plaatsen in de binnenstad kan al worden warmgelopen voor het aankomende carnaval, 
  • zondag 12 november vindt de Jeugdwielercross Galderse Meren plaats,
  • zondag 19 november is de jaarlijkse intocht van Sinterklaas op de Grote Markt.

Genoeg te doen in het altijd bruisende Breda en in de omgeving van Hero van Breda!