20 maart 2023
Geplaatst door TeamHeroBreda

De komende maanden gaan er diverse werkzaamheden plaatsvinden op het terrein van Hero van Breda!

Asbest gevonden
Op het terrein is asbest gevonden. Door het terrein te gaan saneren (het opruimen van de asbesthoudende materialen) zal de locatie geschikt worden gemaakt om uiteindelijk Hero van Breda te gaan bewonen. 

Hoe lang het saneren van asbest duurt is afhankelijk van diverse factoren. Asbestsanering kan enkele weken tot maanden in beslag nemen, afhankelijk van de hoeveelheid asbest die is gevonden. Het gaat daarbij om de omvang van het terrein, het soort asbest dat aanwezig is, de locatie van het asbest en uiteraard de geldende veiligheidsmaatregelen die moeten worden genomen. 

De sanering van asbest is zeer zorgvuldig werk end ient volgens de geldende procedures te worden uitgevoerd. Dit om de veiligheid van alle betrokken personen te waarborgen. 

Het saneringsplan en de werkzaamheden
Er is een saneringsplan opgesteld zodat de locatie na sanering geschikt is om de meest groene en gezonde buurt van Breda te worden. Dit saneringsplan is door de Omgevingsdienst Middne- en West-Brabant goedgekeurd. BAM Infra Breda zal de saneringswerkzaamheden uitvoeren. De milieukundige controle wordt uitgevoerd door Buro BOOT uit Veenendaal. 

BAM Infra is gestart met de voorbereidingen (het verwijderen van begroeiing, de aanvoer van materialen en een bouwkeet) op het terrein. Snel zal dan ook worden gestart met de sanering (graven en zeven van de grond op het terrein). Naar verwachting duren de werkzaamheden van de sanering tot medio juni 2023. 

Nadat de saneringswerkzaamheden zijn afgerond wordt gestart met het bouwrijp maken van het terrein. Deze plannen moeten nog verder worden uitgewerkt. Zodra daar meer bekend over is wordt dit uiteraard bekend gemaakt via deze website. 

Heb je vragen over de saneringswerkzaamheden? Aarzel dan niet om je vragen te stellen via de mail.