12 april 2022
Geplaatst door TeamHeroBreda

Net nu het mooi weer is en u plannen opdoet voor uw tuininrichting komt u er ook achter welke kosten aan de inrichting van een tuin zijn verbonden. 

 

Marktplaats the place to be? 

Natuurlijk kent u Markplaats; daar worden comfortabele loungesets, bestrating, tuinverlichting etc. aangeboden. Maar heeft u aan de bepalnting zelf ook al gedacht? U wilt toch niet in een 'betonnen tuin' zitten? Vraag eens na bij buren of vrienden; wellicht hebben zij een plant waar zij vanaf willen of dient een plant te worden gesplitst omdat deze nu eenmaal te groot is geworden voor de tuin. Daarnaast zijn er diverse Facebook-groepen waar regelmatig gratis beplanting, of tegen een vriendelijk prijsje of ruildienst, wordt aangeboden. 

 

Genieten van het leven in uw tuin

Daarnaast is het fijn om de kleine, nuttige, dieren zoals bijen, hommels, vlinders en vogels in uw tuin te zien. 's winters kunnen vogels worden bijgevoerd. Zet in het voorjaar een vogelbadje en wat vlinderstruiken, blauwe regen, lavendel of andere bloeiende planten in uw tuin en u zult zien dat uw tuin druk wordt bezocht. Een groene omgeving is nu eenmaal goed voor mens en dier! 

 

De Teruggave

De gemeente Breda heeft daar iets op bedacht: 'DE TERUGGAVE'. De Teruggave is gelegen aan de achterzijde van het voormalige Belastinggebouw (Gasthuisvelden 11). In dit gebouw zijn organisaties gevestigd die aan wederkerigheid doen; iets voor het gebouw, het gebied of de stad. 

 

Zo is er ook aan de achterzijde van De Teruggave een kringloop voor planten geopend. Op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur kunt u daar - als inwoner van Breda - terecht voor gratis planten. U kunt ook uw oude tuinplanten - die wellicht te groot zijn geworden voor uw tuin - brengen en ruilen tegen andere planten. 

 

Het doel van de 'Tuinplantenkringloop' is een groene tuin voor iedereen, ongenacht het budget. 

Wilt u op een duurzame en circulaire manier uw tuin aanleggen? Dan is de Tuinplantenkringloop een goed initiatief! 

 

Nieuwbouwplan Hero streeft naar de gezondste buurt van Breda waar zowel mensen, dieren en planten centraal staan. Wonen in een groene omgeving.