11 juli 2022
Geplaatst door TeamHeroBreda

Het is mens eigen om regelmatig terug te blikken naar ‘wat vroeger was’. Weet u nog hoe uw buurt er vroeger uit zag? En met wie en waar u buiten speelde?

Buiten spelen

 

Knikkeren, touwtjespringen, verstoppertje spelen, vliegeren, stoepranden, tikkertje, hutten bouwen, bellenblazen, Annemaria Koekoek, zomaar een aantal spellen die vroeger werden gespeeld. Tegenwoordig zijn er minder kinderen buiten op straat te vinden. Waar ligt dit dan aan? Zijn de speelplaatsen verdwenen? Is het buiten spelen niet meer aantrekkelijk genoeg?

 

Ongetwijfeld dat de kinderen van vroeger allerlei avonturen meemaakten en door de hele wijk te vinden waren! 

 

Jaarlijks organiseert Jantje Beton de ‘buitenspeeldag’. Een dag waarop alle kinderen in de buurt worden opgeroepen om buiten te komen spelen, activiteiten worden georganiseerd en er nieuwe vriendschappen worden gesloten. 

 

Overigens is algemeen bekend dat buiten spelen gezond is voor iedereen; een andere omgeving die de creativiteit aanwakkert, het opnemen van Vitamine D en voldoende bewegen. 

 

Spelen er straks ook weer kinderen buiten in uw buurt? 

 

De komende jaren worden er veel nieuwe huizen bijgebouwd in Nederland. Zo ook op het Hero-terrein. Een mix van koop- en huurwoningen, geschikt voor gezinnen, starters, ouderen en dus ook ruimte voor kinderen in de buurt! 

 

De buurt waar het Hero-terrein ligt is aanzienlijk veranderd de afgelopen decennia. Als ontwikkelaar van het plan houden wij rekening met de behoeften van de wijk, zo ook met de toekomstige kinderen die in de buurt komen wonen. 

 

Wat nu een braakliggend terrein is, wordt straks een groene omgeving met ruimte voor jong en oud. Een ruimte waar plaats is voor ontmoeting, maar ook om buiten te kunnen spelen. Speeltoestellen die geschikt zijn voor de kleinere kinderen, maar ook voor volwassenen zoals een fittrack! 

 

Hoort u straks de kinderen in uw buurt weer buiten spelen?