9 januari 2023
Geplaatst door TeamHeroBreda

Nu de feestdagen achter de rug zijn is het tijd om de versiering, althans voor velen, op te ruimen. Een slogan die de afgelopen dagen veelal voorbijkwam is ‘kerstboom eruit, kamerplant erin’. 

Het lege gevoel, alsof er iets mist

Alle gezellige lampjes, de kerstboom en wellicht nog andere versieringen brachten het knusse, gezellige gevoel in veel woonkamers. Wanneer de kerstversiering is opgeruimd krijgen veel mensen het gevoel dat het leeg is in de woonkamer, alsof er iets mist. Sommigen maken van de gelegenheid gebruik om direct een grote schoonmaak te houden; gordijnen worden gewassen, grondig gestofzuigd en gedweild en een enkeling gaat zelfs direct aan het verven van de muren. 

Hoe dan ook, het lege gevoel blijft. En daar is de slogan ‘kerstboom eruit, kamerplant erin’ op zijn plaats. 

Effect van kamerplanten
Kamerplanten geven de woonruimte sfeer, het idee dat het wat meer aangekleed is in huis. Maar kamerplanten dragen ook bij aan een betere luchtvochtigheid, zuivere lucht, rust, de akoestiek in huis, concentratievermogen, gezelligheid en zelfs het welzijn! 

Feit is dat kamerplanten een positief effect leveren. Wanneer er niet veel ruimte is voor een kamerplant kan je ook overwegen om een fleurig boeket op tafel of kast te zetten. 

Soorten kamerplanten
Er zijn natuurlijk talloze soorten kamerplanten. Neem de woonruimte waar je een kamerplant wilt plaatsen goed in je op. Is het een lichte kamer, donker, koud, op het Zuiden gericht, etc.? Door de woonruimte in je op te nemen is het gemakkelijker om een afweging te maken in welk soort kamerplant je wilt neerzetten. 

Daarnaast kan je je ook afvragen of je planten wenst die gemakkelijk zijn in het onderhoud, denk bijv. aan vetplanten of luchtzuiverend. Of planten die volop kleur en bloei geven en daarnaast wat meer onderhoud vergen. 

Een kamerplant kan je tegenwoordig op diverse plekken kopen; tuincentra, supermarkt, woonboulevards, benzinepompen of rechtstreeks bij de kweker. Kijk naar de conditie van de plant; heeft deze bruine vlekken op het blad, staat de pot volledig droog, staan er veel knoppen in. Garantie op een gezonde plant kan natuurlijk nooit worden gegeven. 

Kamerplanten en je interieur
Een kamerplant is onderdeel van je interieur. Het zorgt voor sfeer en beleving. Ga je voor een urban jungle met een willekeur aan planten, landelijk met hortensia’s of onderhoudsvriendelijk door vetplanten en cactussen? Kamerplanten alleen in de woonkamer of ook in de hal, slaapkamer, zolder of werkplek? Zorg voor een passende pot, zowel voor de kamerplant als het interieur. Je zult er tijden plezier aan beleven! 

 

Hero van Breda biedt plaats aan diverse woningen; appartementen, vrijstaande woningen, eengezinswoningen en patiowoningen. Al deze woningen hebben 1 ding gemeen; er is vast plaats voor meerdere kamerplanten!