21 april 2023
Geplaatst door TeamHeroBreda

Een duurzaam project met duurzame materialen. Dat is waar Hero voor staat. 

Bij een duurzame omgeving hoort ook een duurzame tuin. Zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten worden groen ingericht. Uiteraard bent u de eindverantwoordelijke voor uw eigen tuin of balkon. Maar een groene tuin, daar wordt je toch blij van?! Bovendien heeft een groene tuin of balkon een kalmerend effect.


 

Biodiversiteit in de tuinen
Door het aanleggen van een natuurondersteunende of groene tuin draag je bij aan de biodiversiteit.

Genietend met een kop thee of koffie van al het moois wat groeit en bloeit in de tuin. Daarnaast zal je extra bezoekers ontvangen zoals vlinders, bijen, vogels en wellicht zelfs een salamander als je dicht bij het water zit! 

Over biodiversiteit gesproken: naast de vaste planten kan je zelfs een klein stukje van de border of een balkonbak gebruiken om bijvoorbeeld je eigen groenten of fruit te kweken. 

Stimuleer de biodiversiteit
Een groene tuin of balkon is niet alleen een lust om naar te kijken voor jou als bewoner, maar ook voor de vogels en insecten. 

Met een natuurlijke afscheiding, nestmogelijkheden, schuilplekken en voldoende voedsel wordt de tuin ook nog eens aantrekkelijk voor de nuttige beestjes. Lieveheersbeestjes eten luizen, vogels en egels eten de slakken en spinnen en niet te vergeten de bijen zorgen voor de bestuiving van bloemen en planten. 

Een groene tuin of balkon in strijd met de hitte
Een groene tuin of balkon zorgen voor verkoeling in de warme zomermaanden. Daarnaast zorgt een groene tuin voor minder wateroverlast omdat het water rechtstreeks door de grond wordt opgenomen. 

Mocht je er de ruimte voor hebben dan adviseer ik je een regenton te plaatsen in de tuin of op het balkon. Regentonnen zijn er in verschillende vormen en maten waardoor deze in iedere tuin of balkon geplaatst kan worden. Regenwater is water in de puurste vorm en gezond voor de bloemen en planten in jouw tuin. Bedenk eens wat een water je bespaart door regenwater op te vangen! 

Biodiversiteit en Hero
Hero staat natuurlijk bekend om alle soorten fruit die worden verwerkt in haar producten. Ook in de buurt van Hero van Breda wordt aan de biodiversiteit gedacht en is er ruimte voor een keur aan bomen, planten en struiken en uiteraard de fruitbomen!