8 december 2023
Geplaatst door TeamHeroBreda

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent voor velen gezelligheid, warmte en sfeer in huis. Of je nu Kerstmis, Hanukkah, Kwanzaa of een ander feest viert, een sfeervolle inrichting geeft je huis een betoverende uitstraling. In deze blog geven we 10 tips om jouw huis om te toveren tot een feestelijk paradijs!

1. Sfeerverlichting

Investeer in warme, zachte verlichting om een gezellige sfeer te creëren. Denk aan sierlijke kerstlampjes, kaarsen en lantaarns. Combineer verschillende lichtbronnen voor een magisch effect. Alle verlichting die tegenwoordig te verkrijgen is is LED-verlichting. Deze komt in verschillende tinten; warm wit, cool wit, warm goud, groen, rood,  paars etc. 

2. Geuren die warme herinneringen opwekken

Gebruik geurkaarsen, essentiële oliën of potpourri met winterse geuren zoals kaneel, vanille en dennen. De geur die warme herinneringen opwekken en zeker zal zeker bijdragen aan de feeststemming.

3. Decoratieve raambekleding

Versier je ramen met feestelijke raambekleding zoals sierlijke gordijnen, slingers of zelfs een feestelijke raamsticker. Hiermee betrek je niet alleen de binnenkant van je huis bij de feestvreugde, maar maak je ook een statement naar buiten toe. Wil je een echte eye catcher? Ga dan voor snow spay paint! Neem een bus spuitsneeuw in de aanslag en maak de mooiste creaties op je ramen. YouTube staat vol met tutorials hoe je je raam in een echte eyecatcher kunt omtoveren.

4. Kussens en dekens in een winters motief

Voeg kussens en dekens met winterse motieven toe aan je bank en stoelen. Denk aan rendieren, sneeuwvlokken of kerstballen. Deze kleine details geven je interieur direct een feestelijke touch en ze zijn ook nog eens functioneel! Kruip heerlijk weg tussen de kussens en dekens op koude winteravonden of tijdens een kerstfilm.

5. Ga je voor traditionele kleuren?

Kies een kleurenschema dat past bij de feestdagen. Traditionele kleuren zijn rood, groen en goud, maar je kunt ook kiezen voor zilver, blauw of wit. Zorg ervoor dat de kleuren harmoniëren met de rest van je interieur. Tegenwoordig is kerstversiering in alle kleuren verkrijgbaar. 

6. Feestelijke tafelsetting

Maak indruk op je gasten met een prachtig gedekte tafel. Kies voor een kerstservies, feestelijk tafellinnen, mooie servetten en versier de tafel met kaarsen, kerstballen of kleine bloemstukjes. Een mooi gedekte tafel draagt bij aan de feestelijke sfeer. 

7. De kerstboom mag niet ontbreken tijdens de feestdagen

Een kerstboom is natuurlijk dé eyecatcher tijdens de feestdagen. Versier de boom met persoonlijke ornamenten, lichtjes en slingers. Overweeg ook eens een thema voor je kerstboom, zoals een nostalgische look met ouderwetse ornamenten.

8. DIY decoraties

Decoraties hoeven geen fortuin te kosten. Denk aan zelfgemaakte kerstkransen, handbeschilderde kerstballen, een DIY-slinger of ga aan de knutsel met de. (klein-)kinderen. Voeg een persoonlijk tintje toe aan je inrichting door zelf decoraties te maken. Dit geeft je huis een unieke en persoonlijke uitstraling.

9. Feestelijke muziek

Spotify staat er vol mee; afspeellijsten met feestelijke muziek voor de feestdagen. Of het nu klassieke kerstliederen zijn of moderne feesthits, muziek draagt bij aan de feeststemming in huis. En op Tweede Kerstdag start de Top 2000; hits van vroeger en nu luisteren!

10. Fotomomenten creëren

Plaats fotolijstjes met mooie herinneringen aan vorige feestdagen op opvallende plekken in huis. Dit niet alleen als decoratie, maar ook als herinnering aan waar de feestdagen werkelijk om draaien: het delen van speciale momenten met dierbaren.

Hopelijk brengen deze tips je naar een sfeervol ingerichte woning tijdens de feestdagen! Maak onvergetelijke herinneringen met vrienden en familie. 

Hero wenst je fijne feestdagen!