31 december 2023
Geplaatst door TeamHeroBreda

Hoewel we geen witte kerst hebben gehad en het er naar uitziet dat er voorlopig geen sneeuw of andere winterse neerslag gaat vallen in Breda, is Breda in de winter toch ook de moeite waard om te bezoeken! 

Sfeervol verlichte en versierde straten, mysterieuze wandel- en speurtochten, gezellige activiteiten voor jong en oud en leuke bezienswaardigheden. Winters Breda is zeker de moeite om te bezoeken. Ontdek wat er deze winter allemaal te doen is in Breda.

Candlelight torenbeklimmingen

Op 2 en 3 januari 2024 krijg je de mogelijkheid om samen met een gids van Gilde de Baronie in de avond 287 treden van de toren van de Grote Kerk te beklimmen. Geniet van het uitzicht en de lichtjes van Breda. De torentrap voert langs de 3.500 kg zware Nassauklok, de voormalige torenwachterskamer en je ontdekt waar de stadsbeiaardier de klokken bespeelt.

Tijden waarop de mogelijkheid tot deze tocht bestaat is van 18.30 uur tot 19.30 uur en 19.30 uur tot 20.30 uur. Kosten bedragen € 7,50 per persoon. 

LET OP: vanwege de veiligheid is de minimumleeftijd 12 jaar. 

Stedelijk Museum Breda

Regent het? Bezoek een museum! Het Stedelijk Museum Breda is tot en met 7 januari 2024 geopend en biedt een speciaal familie kerstprogramma aan. Doe mee aan de kerstballen kleurwedstrijd, leer meer over de tafelmanieren van De Nassau’s of geniet van een winterse versnapering in het museumrestaurant. Toegang is gratis! 

Grote Kerk van Breda

Ook de Grote Kerk van Breda is geopend tijdens de kerstvakantie. Er is een heuse lichtjesspeurtocht geschikt voor jong en oud (4-88+ jaar). Toegang is slechts € 2,50 per persoon. 

De schim van Breda, kerstspeurtocht

Ontdek het mysterie van Lucas Stas, de apotheker uit 1590, met de kerstspeurtocht. Gebruik de handige – en gratis - app (download de izi.TRAVEL-app, zoek 'Lucas Stas Speurtocht') om het raadsel van Lucas Stas op te lossen en zijn bijzondere levenselixer te onthullen. Ga op onderzoek uit en bezoek de vele etalages die jou de volgende aanwijzing bieden. Een avontuur dat gegarandeerd voor veel plezier zorgt! 

Kerststallenroute in Bavel

Van 15 december tot en met 6 januari staat Bavel weer vol met prachtige en unieke kerststallen. Heel veel inwoners zetten een kerststal in hun tuin of goed zichtbaar achter het raam. Een grote variëteit aan creaties die dagelijks vanaf 17.00 uur mooi worden uitgelicht. 
Stichting Kerst in Bavel heeft wandelroutes van verschillende lengtes uitgezet. Plattegronden (€ 2,50) en consumpties voor onderweg zijn verkrijgbaar bij Dorpshuis 't Klooster aan het Jack van Gilsplein, Bavel.

KerstCreatieRoute in Princenhage

Bewoners van Princenhage halen alles uit de kast om Princenhage in kerstsfeer te dompelen. Samen vormen ze de KerstCreatieRoute. Kom lekker in beweging en geniet van al het moois dat de deelnemers te bieden hebben. Natuurlijk neem je op je route ook de bijzondere kerststal op de Oagse markt mee. Daar kun je ook een kaartje ophalen met alle deelnemende adressen. 

De route is tegelijkertijd een puzzeltocht. Bij alle deelnemers vind je een boompje met daarop een cijfer en een letter. Die helpen je om de slagzin op te lossen. Zo ben je ook nog eens lekker bezig tijdens de wandeling. Puzzelen maar! Deelnemers aan de route dingen mee naar de prijs voor de mooiste creatie. Een extra reden om flink uit te pakken! De creaties worden niet alleen beoordeeld door een vakjury, maar ook door een publieksjury. Door jou, dus stem op jouw favoriete kersthuis! 

Je kunt jouw winnaar via e-mail doorgeven aan info@kerststal-princenhage.nl of aangeven op de (geprinte) plattegrond en die in de groene brievenbus bij de kerststal doen. 

Deelname is gratis!

 

Welke activiteiten ga jij bezoeken?