31 januari 2024
Geplaatst door TeamHeroBreda

Nog heel even en Breda wordt voor een aantal dagen omgetoverd in ’t Kielegat. Vorige week kon er nog worden gekluund, de opwarmer voor het carnaval! Maar Breda heeft je nog meer te bieden in de maand februari. 

Een Carnavaleske wandeling

Op 3 februari a.s. vindt onder leiding van oud prinsen en gevolg er een ludieke, carnavaleske, wandeling plaats door de binnenstad. Je komt op plaatsen waar je zo nooit eerder kwam in het Kielegat. De 11e editie biedt plaats aan 250 deelnemers en vertrekt vanaf cafe De Haagse Poort (Haagdijk 149). 

Kosten voor de deelname bedragen – hoe kan het ook anders - € 11,11. 

Milène van der Smissen

Voor wie niet van carnaval houdt is er gelukkig ook nog ander vertier. Houd je meer van Nederlandstalige muziek of (pop) country? Breng dan op 3 februari a.s. een bezoek aan de Mezz. Milène van der Smissen, afkomstig uit het naastgelegen Etten-Leur, zingt verhalende, Nederlandstalige liedjes waarin de genres kleinkunst en (country)pop elkaar ontmoeten. Geïnspireerd door artiesten als Acda en de Munnik, Stephanie Struijk en Dolly Parton released zij op 3 februari 2014 haar eerste EP ‘Blijven dansen’ in MEZZ.

Een ticket kost € 16,50.

De toren van de Grote Kerk beklimmen

Wie wel van een uitdaging houdt kan tot 1 april a.s. op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 14.00 uur en 15.00 uur de toren van de Grote Kerk beklimmen. Onder leiding van een lid van het Gilde betreedt je de wenteltrap van de 97 meter hoge toren! Op 60 meter hoogte heb je een fantastisch uitzicht over de binnenstad en haar mooie omgeving. Omdat een torenbeklimming niet zonder risico is, is er een minimumleeftijd van 12 jaar aan verbonden. 

Alaaaaaaaaaaf! 

Vanaf donderdag 8 februari tot en met woensdag 12 februari a.s. is het feest der feesten in ons prachtige zuiden; CARNAVAL! Verspreid door heel het Kielegat wordt er volop gelachen, gedronken en gehost! Een bonte stoet met op maandag de optocht in ons mooie Kielegat. Wil je nog een andere – prachtige – optocht meemaken? Ga dan op zondag naar het naastgelegen Boemeldonck (Prinsenbeek); het is een van de grootste optochten in de omgeving en gegarandeerd een aantal uren genieten van loopgroepen, kleine wagens en grote wagens, vergezeld van kapellen. 

Carnaval of niet, ons prachtige Breda heeft voor ieder wat wils!