18 april 2023
Geplaatst door TeamHeroBreda

De locatie van de Hero-fabriek wordt gesaneerd. Het terrein is vervuild en wordt nu geschikt gemaakt om er te kunnen wonen. In de aankomende jaren zal hier een gezonde buurt worden gebouwd. Alle informatie omtrent de nieuwbouw is op onze site terug te lezen.

Uitvoering van de saneringswerkzaamheden
Gebiedsontwikkelaar AM ontwikkelt deze nieuwe buurt. Gubbels en haar dochteronderneming GrZN voeren de saneringswerkzaamheden uit namens de ontwikkelcombinatie en BAM infra.

Welke werkzaamheden worden uitgevoerd?
Allereerst wordt het terrein geklepeld (ruige begroeiing verwijderd) en gemaaid. Wanneer dat is gedaan worden de aanwezige bomen en beplanting afgeschermd voor de bouwwerktuigen. 

Op het terrein wordt een mobiele wasstraat ingericht om vervuiling aan de openbare weg te voorkomen. Daarnaast wordt een mobiele weegbrug geplaatst om just-in-time en transparant alle transport hoeveelheden te kunnen overleggen. 

Vervolgens wordt het aanwezige puindepot gebroken en gezeefd. Het volledige terrein zal worden ontgraven en gezeefd. Wanneer de grond is ontgraven zal de aanwezige verontreinigde grond worden afgevoerd naar de grondbanklocaties van Gubbels in Helvoirt en Bergen op Zoom.

Een omvangrijk project
Een omvangrijk project waarbij onze vakspecialisten met eigen (veiligheids-)middelen en machines volgens de juiste procedures de werkzaamheden uitvoeren. Nadat het terrein vrij van verontreiniging is, kan gestart worden met het bouwrijp maken.

Vragen
Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt omtrent de sanering of de ontwikkeling van Hero. Aarzel dan niet en vul het contactformulier in. Wij doen er alles aan om je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden! 

 

Foto’s gemaakt door Gubbels